Laatste nieuws....

De Zomervluchten 2021 gaan zeker door vanaf 11-17 juli. Afhankelijk van de versoepelingen per 1 juli zal het een "echte " wedstrijd kunnen worden, en daarmee worden de Zomerwedstrijden weer als vanouds! 

Algemeen

Door de corona problematiek moeten we dit jaar de opzet van het jaarlijkse toernooi wat wijzigen. De Zomervluchten zijn bedoeld om vliegers 
bekend te maken met ervaringen die zij later in een "echte" wedstrijd tegen gaan komen; zoals bijvoorbeeld veel vliegtuigen om je heen, een druk vliegveld, vluchtvoorbereiding en het daadwerkelijk vliegen van een opdracht.

zwfoto1

De Zomervluchten is er voor iedereen, niet alleen een kwalificatie voor het NK, maar ook voor ieder ander die eens wil proeven van competitief overland vliegen. De vluchten worden gescoord volgens IGC normen en de resultaten gaan naar de W&S commissie ter informatie. 

Een weekje vliegen in een ontspannen atmosfeer, iedereen is welkom om op zijn eigen niveau mee te doen. Gezellig vliegen, ervaring opdoen of een NK kwalificatie in de wacht slepen. Of misschien zelfs een plekje in de junioren selectie!. Het aantal deelnemers is beperkt tot 48.

Er zal in twee of drie klassen gevlogen worden; waarvan zeker een Clubklasse volgens de geldende FAI regels (geen waterballast). De overigen worden in een of twee klassen ingedeeld waar waterballast wel toegstaan is. 

Vanwege corona moet de  briefing mogelijk in de open lucht en opdrachten via WhatsApp of Telegram. En terwijl de vliegers bezig zijn hun opdracht rond te vliegen, zorgt onze mooie camping in het bos, de goede faciliteiten en het wellicht ook weer het zwembad(je) voor een prettig verblijf. Ook de traditionele BBQ staat natuurlijk weer op het lijstje. Deze zaken hangen overigens allemaal af van wat er mogelijk is in juli. We zullen flexibel moeten zijn.

De huiskamer met zijn terras is nog mooier geworden en leent zich naast de Zweef Inn prima voor sociale activiteiten. 

Het ZV-team 2021 wordt op dit moment opgebouwd. Namen zijn te vinden bij onder hoofd "team"

We hopen met z'n allen op mooi weer (wat wel mag na vorig jaar) en dan hebben we sowieso een mooie week.

Het inschrijfgeld is slechts €150,- , (junioren €50,- korting) en een start €20,00.
De inschrijving is vanaf nu open via het online aanmeldformulier

 

Sponsoren

logo knvvl logo glider equipment logo praxis logo plus logo dirk
KNVvL afdeling zweefvliegen Glider-Equipment Praxis
Sluisweg 5
6582 AG Heumen 

Plus Visser
Winkelcentrum 20
6581 BW Malden 

Dirk Autowas
Sluisweg 2
6582 KA Malden