NK kwalificatie via Zomerwedstrijden

Om de Zomervluchten Zweefvliegen aantrekkelijker te maken voor vliegers die hoog willen scoren op de nationale ladder wordt het malus percentage van 5% in de berekening van het B percentage van de nationale ladder afgeschaft (gelijk aan buitenlandse wedstrijden). 

Om de ZV nog aantrekkelijker te maken voor ambitieuze vliegers zullen de resultaten van de ZW worden aangemeld bij de IGC. Ze tellen dan mee voor de internationale FAI Ranking

Kwalificatie voor de Nationale Kampioenschappen (NK) via de Zomerwedstrijden (ZW) vereiste tot op heden een score van minimaal 70% van de som van de dagmaxima, dwz NK% = 70%. Om deelname van sterke vliegers aan de ZW te simuleren, maar kwalificatie voor de NK via de ZW niet te moeilijk te maken, wordt het NK% bij de ZW verlaagd van 70% tot minimaal 50% bij deelname van sterke vliegers aan de ZW.

Berekening: NK% = 50% / AB%, waarbij AB% het hoogste AB percentage in de nationale ladder is van de vliegers per klasse die ook een A percentage hebben of minimaal 2 gevlogen wedstrijden. NK% is maximaal 70%. Zie AB% in de Nationale ladder 2014.

Voorbeeld: als Ronald Termaat met AB% = 91.95 aan de ZV meedoet, dan wordt in zijn klasse: NK% = 50% / 91.95% = 54.37%